Αρακάς λαδερός κοκκινιστός

    0
    85

    Αρακάς λαδερός κοκκινιστός, πεντανότιμος και υγιεινός!

    Υλικά Συνταγής

    • 500 γραμ. αρακάς καθαρισμένος
    • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
    • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
    • 1 κρεμμύδι ξερό
    • ψιλοκομμένο
    • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για το λαδερό αρακά, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.

    Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ