Προκαλεί ο Αρχηγός του τουρκικού στρατού: Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Κύπρο

0
49

ΤΟ… ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ – ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ Η ΑΓΚΥΡΑ

Στο γνωστό παιχνίδι των «ψευτοτσαμπουκάδων» επιδόθηκε για ακόμη μία φορά την Τετάρτη (30/05/2018) ο αρχηγός του τουρκικού στρατού, ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, απειλώντας εμμέσως χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ.

«Ο τουρκικός στρατός είναι αποφασισμένος να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο», δήλωσε ο  Ακάρ κατά τη διάρκεια γεύματος, που παρέθεσε μαζί με τη σύζυγό του στους αρχηγούς των τουρκικών όπλων.

Βεβαίως, ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει ότι είναι «υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Ακάρ ανέφερε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «συνεχίζουν με την ίδια αποφασιστικότητα τις απαραίτητες δραστηριότητες, προκειμένου να προστατεύσουν τα δίκαια και συμφέροντα της χώρας τους στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες».

Η δήλωση του Τούρκου Αρχηγού έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εναντίον των ΗΠΑ, απειλώντας με κλείσιμο της αεροπορικής βάσης στο Ιντσιρλίκ, σε περίπτωση που δεν κλειστεί άμεσα το «deal» για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών τελευταίας γενιάς F-35.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ