Αυθεντική κακαβιά του ψαρά

0
85

Η γνήσια συνταγή για κακαβιά του ψαρά ανεπανάληπτη! Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σε αυτή την ψαρόσουπα

Υλικά Συνταγής

  • 2 κιλά φρέσκα ψάρια
  • 1-2 αστακουδάκια
  • 2-3 καβουράκια
  • 4 πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Για την σούπα κακαβιά, καθαρίζουμε πρώτα τα ψάρια και τα πλένουμε ιδανικά στη θάλασσα αν μας δίνεται η δυνατότητα.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε σταυρωτά. Βάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε μια φαρδιά κατσαρόλα και από πάνω στρώνουμε τα ψάρια, τα θαλασσινά και τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά.

Βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια των ψαριών, βράζουμε την ψαρόσουπα και προς το τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η σούπα κακαβιά χρειάζεται περίπου 30΄βράσιμο σε δυνατή φωτιά (αν χρησιμοποιήσουμε φωτιά γκαζιού, η κακαβιά γίνεται υπέροχη). Προτού την κατεβάσουμε από τη φωτιά, στύβουμε μέσα τα δύο λεμόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ